ple Ajuntament

El que havia de ser un ple de tràmit, l’anomenat ple escombra, acabarà sent una sessió amb tots els ets i uts. A banda d’incloure la part d’impuls i control al govern, que inicialment no estava previst, el plenari d’aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona definirà el futur del Zoo i marcarà el desenllaç d’on s’ha d’ubicar el CAP Raval Nord.

D’una banda, el Ple ha de votar el Pla estratègic del Zoo de Barcelona, que aposta per mantenir un model similar i fomentar la reproducció d’espècies amenaçades. De l’altra, es votarà la iniciativa ciutadana ZooXXI, que vol reconduir l’espai i aposta per facilitar la reintroducció d’animals en els hàbitats naturals. El debat ha irritat els treballadors del Zoo, que aquest dijous han fet vaga, i que temen per la continuïtat de l’equipament, l’estabilitat laboral i el benestar dels animals.

Pel que fa al futur del CAP Raval Nord, el govern d’Ada Colau torna a portar a votació la recuperació de la capella de la Misericòrdia (ara a mans del MACBA) per ubicar-hi el centre sanitari. La votació, però, es pot acabar retirant si la majoria dels grups accepta la proposta de l’Ajuntament i el CatSalut per ubicar el CAP en un edifici al costat del MACBA. La plataforma CAP Raval Nord no hi està d’acord perquè creuen que es perd espai públic al barri i insisteixen en l’opció de la Misericòrdia.

Un ple marcat per la campanya electoral

L’oposició ha aconseguit que en el ple hi hagi també la part d’impuls i control al govern. Quan falta només una setmana per a l’inici de la campanya de les eleccions municipals, algunes propostes de l’oposició ja miren més enllà del 26-M. ERC demana que el govern d’Ada Colau no aprovi despesa que comprometi el proper mandat, mentre que Cs busca un pacte postelectoral sobre seguretat

La CUP porta a votació un document de compromisos de cara a una unitat d’acció independentista per després de les eleccions. D’altra banda, el PDeCAT vol constatar “el fracàs” de les polítiques d’habitatge i el PSC vol fer evident “el fracàs” d’Ada Colau en la crisi de l’amiant al metro. Per la seva banda, el PP demana més coordinació entre els cossos policials i els serveis socials per evitar delictes reiterats.