La CUP Capgirem Barcelona portarà al ple un compromís independentista de cara a les eleccions municipals 2019 que implica recuperar l’esperit del referèndum de l’1 d’octubre i convertir Barcelona en l’agent actiu per “la ruptura amb l’Estat espanyol“. Fa una setmana que la formació anticapitalista va enviar una carta a les forces que considera que estan compromeses amb el dret a l’autodeterminació: Barcelona en Comú, Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i la candidatura de Jordi Graupera, Barcelona és Capital-Primàries. A tots ells els reclama la desobediència per avançar en la independència.

Per ara, la CUP no ha rebut resposta per part de cap candidat. És per això que portarà aquest compromís al plenari municipal d’aquest divendres, l’últim del mandat abans del 26 de maig.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions municipals 2019 | Últimes notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La regidora de la CUP Eulàlia Reguant ha explicat que el compromís no exigeix parlar de possibles investidures després de les eleccions, sinó negociar un “programa republicà“.

“Clarificarem quin és el compromís independentista d’aquells que es diuen independentistes.”

La missiva de la CUP arriba després que el candidat d’ERC a les municipals, Ernest Maragall, proposés fer un pacte independentista postelectoral amb JxC i la CUP. Però els anticapitalistes rebutgen “xecs en blanc i pactes simbòlics” i han replicat Maragall amb una resposta que consideren “més exhaustiva”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona: totes les llistes” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]