La número dos de JxC a les eleccions municipals, Elsa Artadi, ha dit que la candidatura que lidera Joaquim Forn és “l’única opció real de canvi” a Barcelona. En una conferència a la Cambra de Comerç, Artadi ha assegurat que JxC garanteix no fer cap aliança amb els comuns d’Ada Colau i ha acusat el candidat d’ERC, Ernest Maragall, de plantejar “propostes dels anys 80” amb les quals ha afirmat que “no es pot afrontar el futur”.

Elsa Artadi ha dit que JxC és la candidatura que proposa “una gestió eficient i un model de futur” per a Barcelona. La número dos de JxC ho ha contraposat a “les promeses incompletes” del PSC i a “les solucions importades” de Manuel Valls.

Defensa la col·laboració publicoprivada

En la conferència, Artadi s’ha compromès a recuperar “la confiança malmesa” entre l’Ajuntament de Barcelona i el sector econòmic després de “la greu gestió municipal” d’Ada Colau. La número dos de JxC ha dit que l’Ajuntament ha de facilitar i no fer impossible l’activitat econòmica i ha fet una defensa aferrissada de la col·laboració publicoprivada.

Per això, ha anunciat que el governa vol posar en marxa el Pla impulsa, per reactivar l’activitat econòmica i recuperar la confiança i el diàleg entre el consistori i els emprenedors, els autònoms i les petites i mitjanes empreses. El pla preveu simplificar els tràmits municipals a l’hora d’obrir una nova activitat, reforçar el paper de Barcelona Activa per a les pimes i que l’Ajuntament faci d’avalador financer, entre altres propostes.

Revisar el pla hoteler

En la conferència, Elsa Artadi ha apostat per revisar el pla d’allotjaments turístics (PEUAT) per les “limitacions” que posa ara als hotelers que volen rehabilitar els establiments, ja que en alguns casos els obliga a reduir el nombre d’habitacions. També ha defensat la transformació de la ronda de Dalt perquè no faci de frontera entre la ciutat i Collserola, i ha plantejat la connexió amb corredors verds.