Amb el lema “Autodeterminació als Països Catalans: independència, socialisme i feminisme”, l’esquerra independentista s’ha mobilitzat a la plaça d’Urquinaona en defensa d’una república feminista.

És una manifestació que ja és un clàssic de l’Onze de Setembre i, segons la CUP, hi han participat unes 15.000 persones.

Des d’Urquinaona els manifestants s’ha desplaçat cap a la plaça Comercial del Born, passant pel carrer de Trafalgar, el passeig de Lluís Companys i el passeig de Picasso. Allà s’ha celebrat un acte polític, que ha obert Anna Gabriel amb un àudio enviat des de Ginebra. En el missatge ha donat les gràcies a tothom per participar en les mobilitzacions de l’11 de setembre. També ha recalcat que “l’Onze de Setembre no oblidem cap lluita i per això avui les lluites i les represaliades seran reconegudes i homenatjades”.

En l’acte, l’esquerra independentista ha defensat que la república ha de ser socialista, anticapitalista i feminista. I ha criticat el govern català perquè consideren que estan fent un gir “processista”, a la vegada que han reclamat a Torra que obeeixi el mandat del poble.

Com cada any, la manifestació ha estat convocada per la CUP, Endavant, Alerta Solidària, Arran, el SEPC i la Coordinadora Obrera Sindical.