@Arran_jovent

La manifestació d’Arran per a aquesta Diada ha arrencat a la plaça de Sant Jaume i a mig camí s’ha aturat davant de la comissaria de la Policia Nacional de la via Laietana. Allà diversos manifestants han llançat pots de fum de colors i pintura a l’edifici i als agents dels Mossos d’Esquadra que en aquell moment custodiaven la prefactura. Membres d’Arran també han pujat a l’edifici i hi han penjat una pancarta en què convidaven les “forces d’ocupació” a marxar de Catalunya, en referència als agents de la Policia Nacional que el Ministeri de l’Interior ha enviat a Catalunya amb motiu de la diada.

Durant la manifestació també s’ha recordat als líders independentistes que són a presó i a l’estranger, amb especial atenció a l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, també acusada de rebel·lió pel procés independentista.

La marxa de l’organització juvenil de la CUP ha volgut reivindicar la memòria de Gustau Muñoz, un jove que va morir després d’un enfrontament policial en una manifestació per la Diada del 1978. Després de la parada davant de la seu policial, l’organtizació ha fet un acte a la plaça Comercial, a tocar del Born Centre de Cultura i Memòria, on han fet uns parlaments sobre la república feminista i anticapitalista que volen. L’acte ha estat acompanyat d’actuacions musicals, com el raper Elgio, condemnat a dos anys de presó per l’Audiència Nacional.