Imatge aèria manifestació Diada

Milers de persones han omplert l’avinguda Diagonal aquest dimarts en la manifestació de la Diada. Segons la Guàrdia Urbana, un milió de persones han participat en la mobilització convocada per l’ANC i Òmnium.

Milers de manifestants omplen la Diagonal per la Diada

Els manifestants han portat pancartes i cartells a favor de la república catalana. S’hi han pogut llegir missatges com “Independència”, “Llibertat presos polítics” o “Freedom for Catalonia”.

La paraula "independència" , entre els manifestants

El gran objectiu de la manifestació del 2018 era crear una gran onada de so de Glòries a Palau Reial, passant del silenci a un gran clam a favor de la “República Catalana”. Així ha estat el seu inici a l’altura del carrer de Castillejos.

I així s’ha viscut a la cruïlla de Diagonal amb Sícilia.

Un tuiter deia: “Pell de gallina”


 

Les persones que han assistit a la manifestació d’aquesta Diada han cridat clams com “Llibertat presos polítics”, “Independència”, “Ni un pas enrere” o “Els carrers seran sempre nostres”.

La Diagonal plena de gom a gom per la manifestació

En diversos moments de la manifestació de la Diada, algunes castelleres han aprofitat per fer castells, una acció que ha generat els aplaudiments dels de manifestants.

Les colles castelleres han participat en la manifestació

Una estelada gegant ha recorregut els 6,6 quilòmetres de la Diagonal. El punt d’inici ha estat el tram 37, al carrer de Los Castillejos, i ha avançat fins al Palau de Pedralbes, tram 0, indret on hi ha hagut instal·lat l’escenari.

Una estelada gegant ha recorregut la manifestació

Algunes de les pancartes i cartells que han portat els manifestants han recordat els fets de l’1 d’octubre. S’hi han pogut llegir missatges en català, en castellà, en anglès o en alemany.

A la part alta de la Diagonal, a prop del Palau Reial, unes enormes lletres han format la paraula ‘independència’.

Les estelades i els llaços grocs han estat ben presents a la mobilització. Els manifestants han omplert la Diagonal de gom a gom, un total de 6,6 quilòmetres.

Manifestants a la Diagonal

L’escenari ha estat situat a l’altura del Palau de Pedralbes. Un cop l’onada ha arribat a aquest punt, s’ha fet caure un mur que simbolitza el poder ciutadà de superar els obstacles i implantar la república com a objectiu final.

L'escenari s'ha instal·lat davant del Palau de Pedralbes

En el moment dels parlaments, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha recordat que el referèndum de l’1 d’octubre va ser “l’acte més important de desobediència i autodeterminació que s’ha fet a Europa” i ha demanat als manifestants “autoestima col·lectiva i coratge”.

Marcel Mauri

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, en el seu discurs, ha dit que “des de la lluita serena i persistent ens en sortirem” i que, d’aquesta manera, s’aconseguirà “la república catalana”. També ha reclamat al govern Torra i a les formacions polítiques independentistes “que prioritzin l’interès col·lectiu al de partit” i ha demanat a l’executiu que “faci balanç del que es té i del que no” per aconseguir la independència.

Presidenta ANC, Elisenda Paluzie, en el seu discurs