Junts per Catalunya vol que l’Ajuntament de Barcelona creï una comissió d’estudi per abordar el fenomen de les ocupacions delictives a la ciutat. Aquesta serà la petició que el grup que lidera Elsa Artadi plantejarà en el ple d’aquest dimecres. “És un problema greu i creixent a la ciutat”, ha afirmat Artadi, que ha recriminat al govern la divisió d’opinions sobre el tema quan parlen comuns o socialistes.

La comissió ha de servir per diagnosticar la situació actual i determinar accions a fer per “posar fi a la problemàtica social” derivada de les ocupacions il·legals. Junts vol que la comissió elabori un informe de conclusions perquè es voti en el plenari. “No ens agradaria que els grups tinguessin por al debat”, ha dit el portaveu de JxC, Jordi Martí, que ha demanat “un debat serè, rigorós i plural” en les sessions de la comissió.

Bou a Colau: “Abandoni el seu passat ocupa”

El PP també portarà les ocupacions a debat al plenari. El líder popular a Barcelona, Josep Bou, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que “abandoni el seu passat ocupa i deixi de donar suport a l’ocupació i les màfies”. Els populars volen saber les dades de quantes ocupacions hi ha a Barcelona (entre locals i habitatges, també públics) i acusen el govern municipal de no oferir-les.

“Si no hi ha seguretat a la propietat privada, s’acaben les llibertats”, ha afirmat Bou, que ha assegurat que hi ha hagut “un augment considerable” d’ocupacions. Per Bou, “totes les ocupacions són violentes” perquè són contra la voluntat del propietari.