La candidata de Valents a l’alcaldia de Barcelona, Eva Parera, ha afirmat que no creu en les polítiques feministes i ha carregat contra els punts lila que l’Ajuntament habilita per donar informació i assessorament en matèria de violències masclistes i LGTBI-fòbiques. “Per a què serveixen els punts lila? Per a res”, ha sentenciat Parera, que ha remarcat que “les agressions sexuals continuen incrementant-se”.

En l’última Junta Local de Seguretat es va informar d’un increment del 30 % dels delictes sexuals. Per la líder de Valents, l’alternativa als punts liles és posar “més policia al carrer” als punts on es detecten més agressions. Segons fonts municipals, l’estiu del 2022 els punts liles a Barcelona —com els habilitats durant les festes de la Mercè o les de Gràcia— van fer més de 9.500 atencions entre informació i prevenció.

Dir-li a una dona que està més segura a un punt lila no és veritat; no estàs segura si no hi ha un agent a prop per fer la denúncia”
Eva Parera, candidata de Valents a l’alcaldia

Sales de festa com Razzmatazz o l’Apolo han incorporat recentment un punt lila. També n’ha obert un aquesta setmana el Col·legi de Periodistes, i a Gràcia es va crear una xarxa d’establiments lila contra la violència de gènere.

Crítiques al centre de masculinitats Plural

A les portes del 8-M, Eva Parera ha criticat l’obertura, per part de l’Ajuntament, del centre de masculinitats Plural, un equipament dirigit exclusivament a homes on es fan tallers i formacions. La candidata de Valents ha demanat que el pressupost anual que s’hi destina es dediqui a donar recursos i acompanyament a dones soles embarassades “en situació de precarietat laboral” perquè “l’embaràs no buscat no sigui una condemna a l’avortament”.