Aquest dilluns ha entrat en funcionament un punt lila al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC). Es tracta d’un nou servei per atendre les periodistes col·legiades que puguin ser víctimes de violència masclista, ciberassetjaments o agressions sexuals dins l’àmbit laboral.

La presentació del nou servei coincideix amb la setmana en què se celebra el Dia Internacional de les Dones. A l’acte s’ha fet públic també el manifest elaborat pel col·legi i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya amb motiu del 8-M. Les dues associacions reivindiquen sota el lema “Empoderem-nos!” la igualtat real entre gèneres en l’exercici de la professió.

Dos serveis nous per a les periodistes

El Col·legi de Periodistes disposarà a partir d’ara amb dos serveis d’assessorament específics nous per combatre les violències masclistes. D’una banda, s’ha arribat a un acord amb l’Associació de Dones Juristes per donar assistència legal a les víctimes. I, d’altra banda, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya prestarà un servei de suport per a les periodistes col·legiades que ho necessitin.

Formació a les redaccions en atenció a les víctimes

A més, el personal intern de la institució també ha rebut formació en l’atenció a les víctimes. Des del CPC s’oferiran cursos gratuïts adreçats a càrrecs intermedis de les redaccions de mitjans de comunicació i també s’ha elaborat un protocol estandarditzat per a tots aquells mitjans de comunicació que encara no en disposen.

Totes aquestes iniciatives han sorgit a partir de l’assessorament inicial de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Socials de la Diputació de Barcelona i un posterior conveni per crear i posar en funcionament el punt lila del CPC.