A partir del gener del 2023 la Sala Razzmatazz tindrà un punt lila i LGTBI de manera permanent. Així ho ha anunciat l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH). Tot i que expliquen que encara han d’enllestir alguns detalls, la proposta inicial és que aquest punt estigui operatiu a la sala de dijous a diumenge. Es tracta d’una mesura que la Sala Apolo ja ha instaurat des d’aquest 1 de desembre.

L’OCH i Razzmatazz van començar a estudiar aquest projecte el 2019. L’objectiu d’aquest punt d’informació i atenció a possibles víctimes és fer una tasca de prevenció, detecció i intervenció “in situ” per actuar amb la màxima celeritat possible.

Punts amb atenció psicològica

Aquest punts comptaran amb la presència d’una psicòloga, que farà la primera atenció davant de les diferents violències masclistes i LGTBI-fòbiques que es puguin produir —ja siguin sexuals, físiques o psicològiques. Serà aquest professional que activarà el protocol de l‘OCH, que ha elaborat conjuntament amb l’Oficina per la No Discriminació (OND) de l’Ajuntament de Barcelona i el Centre LGTBI de Barcelona.