musica 8m 2023

Tota revolució necessita la seva llista de reproducció d’himnes. I per celebrar que un any més ens reunim tota la pluralitat de feminismes en aquest 8-M 2023, la periodista musical de capçalera del ‘Plaça Tísner‘, Aïda Camprubí Hinojosa, i reina del ‘Territori groupie’, fa un repàs de les últimes novetats d’artistes femenines dins de l’àmbit i les accepcions del hip-hop. La banda sonora ideal per moure’ns pels carrers, pels escenaris, pels clubs i per les habitacions pròpies, el di 8 de març i sempre.

Aquí tens un recull de vuit propostes discogràfiques per celebrar el Dia de les Dones i per escoltar cada dia!

LaBlackie – ‘Munch’ (Spanish remix)

El 14 de febrer la barcelonina LaBlackie ens va atrapar amb un antihimne de Sant Valentí. Un remix en castellà de ‘Munch’, de l’artista del Bronx, Ice Spice. “No fuck boys, just toy boys” (“Perquè juguin ells, abans juguem nosaltres”).

Huda – ‘Keep it Halal II’

Un homenatge a les arrels amazigues i la tradició musulmana amb Huda, part del col·lectiu madrileny Freesismafia. Sobre una instrumental de drill cru i amb les melodies vocals més captivadores del panorama.

Kristina – ‘Bitch don’t know me’

Des de Granada, stripper-rap que rebenta el termòstat amb Kristina. Si necessites una bona dosi d’ego a l’estil Cardi B, aquesta cançó et posarà al punt ideal per afrontar el dia.

K1ZA- ‘Volver a verte’

Una bona balada de rap amb perspectiva LGBTIQ+ amb la veu trencada de la madrilenya K1ZA, per quan necessitis una bona abraçada de les que et fan agafar força. Cal repetir-se: Jo no accepto les derrotes.

Wat3rmami – ‘diabl0n444’

El “flow” únic de l’artista guineanoespanyola Wat3rmami, sobre una base rupturista. És part del col·lectiu Don’t Hit a la Negrx, emblema de la diàspora nacional radical.

Mushkaa – ‘Sembla mentida’

La germana petita dels Farelo rapejant en català sobre una instrumental de reggaeton melancòlic. Un debut esperadíssim dins l’escena local LGTIQ+ amb tota la frescor juvenil. Perfecta per passar pàgina.

Juicy Bae – ‘YUCTON’

Cap llista de raperes nacionals està completa sense la sevillana Juicy Bae, una de les veus més versàtils del panorama R&B. Amb una lírica sempre a punt per fer callar les males llengües.

Rorro, KYNE, Vivi K, D3llano – ‘Ojitos verdes’ (remix)

La barcelonesa Kyne es puja al remix d’’Ojitos verdes’, de Rorro, nova artista revelació de Ciudad Real. Té tots els punts per convertir-se en un dels temes més virals de l’any i això que només ha començat 2023. Posa’l ja a la teva llista!