El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat que les obres per allargar l’L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat tinguin “el mínim impacte” en el veïnat i en el Parc de Joan Miró. Els treballs ocuparan una part de la zona verda com a centre d’operacions de la tuneladora i això ha generat protestes veïnals perquè es tallaran arbres. “Les coses no s’han fet bé”, ha denunciat Collboni, que ha reclamat “trobar solucions”.

En aquest sentit, el candidat ha anunciat que el PSC portarà al Parlament una proposta de resolució per reduir l’impacte de les obres. A més, el text demana estudiar alternatives per disminuir la zona afectada pels treballs i, també, es reclama evitar la tala d’arbres o reduir-ne el nombre d’exemplars afectats si no hi ha alternativa. Collboni ha descartat oferir alternatives i ha dit que això pertoca als tècnics.

Crec que aquí les coses no s’han fet bé. Cal trobar solucions que tinguin el mínim impacte en el veïnat i en el Parc de Joan Miró”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

“Un dèficit comunicatiu”

El candidat socialista ha acusat la Generalitat i l’Ajuntament de no haver explicat bé l’afectació de les obres perquè “els veïns se’n van assabentar fa tot just 15 dies”. “Hi ha hagut un error i un dèficit comunicatiu”, ha denunciat Jaume Collboni, que ha assegurat que això ha generat “un neguit comprensible” als veïns que “cal resoldre de manera immediata”.

Mercat de l’Estrella: “S’ha perdut temps”

L’endemà de saber-se que la carpa provisional del Mercat de l’Estrella es farà sobre el llac dels Jardins del Baix Guinardó, a pocs metres de la primera ubicació que l’alcaldessa va descartar, Jaume Collboni ha firmat que “s’ha perdut un temps preciós”. El candidat del PSC ha recordat que l’edifici actual necessita una rehabilitació i que els tècnics ja van decidir una ubicació provisional. En tot cas, s’ha felicitat que ja hi hagi un calendari per al trasllat.