L’alcaldessa, Ada Colau, ha posat sobre la taula la possibilitat que l’Administració es quedi amb els immobles que funcionin com a narcopisos per destinar-los a lloguer social. En aquest sentit, ha assegurat que la reforma legal per fer-ho possible serà “una de les coses que prioritzarem amb l’Estat i la Generalitat.”

Colau apunta als fons voltor i les grans immobiliàries

En declaracions a TV3, Colau ha admès que els narcopisos s’han convertit en un “problema greu” al Gòtic i el Raval i ha assegurat que l’especulació és una “gran aliada” del fenomen. L’alcaldessa ha afirmat que hi ha desenes de pisos buits que són propietat de “fons voltors i grans immobiliàries que els veuen només com un actiu financer”, motiu pel qual “els és igual el que s’hi faci a dins. ”

Operatiu policial Mossos narcopisos

Els narcopisos, en el punt de mira

Com a mesura per combatre els narcopisos, Colau ha defensat el pla de xoc engegat pel govern municipal per frenar la proliferació d’aquests espais de venda de droga. Un acord amb el PDeCAT que preveu incrementar d’un a cinc milions la partida destinada a combatre aquest fenomen amb més presència policial, entre d’altres.

Segons els veïns al Raval hi ha una cinquantena de narcopisos al barri on es ven droga. En els últims mesos, s’han intensificat les intervencions policials contra els narcopisos. Des de l’estiu de 2017 s’han fet 83 detencions a Ciutat Vella. 

L’operació policial més recent, d’aquest mateix dimecres, s’ha saldat amb  quatre detencions al Raval a tres narcopisos del carrer d’en Santcliment. Una intervenció que s’ha fet l’endemà de la mort d’un home a ganivetades en una baralla a un pis on, presumptament, s’hi venia droga.