La regidora del Grup Municipal del PP Àngels Esteller deixarà l’Ajuntament. Fins ara compaginava el càrrec al consistori amb el de diputada al Congrés, tasca en què se centrarà a partir d’ara. Esteller afirma que “no és un comiat” i la seva renúncia s’oficialitzarà en el proper ple a l’Ajuntament, previst per al 25 de maig, la setmana en què compleixen 15 anys de la seva entrada al consistori barceloní.

La popular serà substituïda per Alberto Villagrasa, que ja va ser regidor a Barcelona. Esteller assegura que deixa les tasques a l’Ajuntament perquè la situació actual requereix “plena dedicació davant el populisme i l’independentisme”. Àngels Esteller fa un balanç positiu de la seva etapa al consistori i de les aportacions del seu partit, però creu que Barcelona ha empitjorat, sobretot des que Ada Colau n’és l’alcaldessa. Assegura que ara la ciutat “té menys pes, prestigi i confiança” i que “s’hi ha deteriorat la convivència”.

La popular milita a la formació des de l’any 1998 i també va ser diputada al Parlament de Catalunya. Al Congrés dels Diputats de Madrid ja hi va ser durant la legislatura passada i en l’actual hi és des del febrer, en substitució de Jorge Moragas. Ara es dedicarà completament al seu escó de Madrid.