El consell plenari de Ciutat Vella ha aprovat a qui atorgar les Medalles d’Honor 2018. Els guardons es lliuren a particulars i entitats com a reconeixement a la tasca per millorar el districte. Totes les forces polítiques presents al districte, a excepció de la CUP que es va abstenir, van votar a favor d’atorgar els guardons a la veïna del Raval Maria Casas Mira i a l’Organització d’Estibadors Porturaris de Barcelona.

L’Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona ha estat l’entitat escollida pel districte de Ciutat Vella per rebre una de les dues medalles d’honor que atorga cada any. L’entitat va néixer als anys 80 i ha estat un dels elements que ha aglutinat les lluites laborals del sector les darreres dècades.

El guardó premia l’activitat professional, però sobretot és el reconeixement a la lluita que van mantenir l’any passat protagonitzant vagues contra el decret de l’estiba que volia aplicar el Govern central.

Tota una vida treballant pel Raval

La Medalla d’Honor 2018 a títol individual s’atorga a Maria Casas i Mira, veïna del Raval de tota la vida. Tot i que va treballar com a brodadora, es va formar com a il·lustradora, una tasca que també ha exercit.

Amb el guardó, segons la regidora del districte Gala Pin, es valora “la implicació de la Maria Casas en la vida social del Raval, així com la tasca que ha fet per recuperar la història del Raval. La Maria fa aquesta feina que hem fet molt sovint les dones de teixir, de cosir per sota, de generar aliances, de cohesionar i de generositat i de regalar. Crec que, a més, la Maria és com una figura que descriu molt bé el traspàs del temps al barri del Raval i la seva capacitat d’adaptació.”