També ha llançat una pàgina web, www.patrimoni.barcelona, en què s’alerta del perill de “desaparició de patrimoni emblemàtic de Barcelona”. ERC ha destacat espais com el Palau de Vilana Perles, comprat per fons d’inversió, i han defensat la iniciativa per fer front a aquesta tendència. Per això han exigit la revisió del Catàleg de Patrimoni de la Ciutat i la convocatòria de la comissió mixta per actualitzar els criteris de protecció.

En relació a aquesta problemàtica, la formació política ha organitzat aquest dissabte la jornada anomenada ‘El patrimoni a debat’, un espai que va aplegar professionals i ciutadans per parlar sobre la importància de preservar el patrimoni de la ciutat. El líder dels republicans a l’Ajuntament, Alfred Bosch, ha estat l’encarregat de clausurar l’acte on es va debatre sobre els problemes per preservar el patrimoni.

Bosch considera que Barcelona ha de ser “una capital global de les persones” i, per aconseguir-ho, cal preservar-ne el patrimoni. Segons Bosch, “si vols ser una ciutat global has de ser original i has de ser diferent. Si no, perdràs tot l’atractiu”. 

Els ciutadans també hi han compartit algunes inquietuds sobre el futur d’alguns edificis emblemàtics de la ciutat com la Pedrera o la Casa Batlló.