Un grup de veïns intenten boicotejar les obres al solar de Germanetes

Lamenten que es redueixin espais verds al barri, on “ja n’hi ha pocs”

Diversos veïns de l'Eixample han intentat boicotejar les obres de construcció al solar de Germanetes. L'Ajuntament té previst construir-hi un institut, una escola bressol i pisos socials per a gent gran i jove. Per això, es reduirà en un terç l'espai verd actual amb uns treballs que han començat aquesta setmana. Els veïns no rebutgen els equipaments, però sí la ubicació perquè, diuen, “no hi ha prou espais verds” a la zona.

Els veïns han bloquejat la porta d'accés a l'espai durant prop de tres hores. De fet, han impedit que un camió hi entrés, motiu pel qual han hagut d'intervenir els Mossos d’Esquadra, qui han pres declaració a algunes persones.

Les obres havien de començar el mes de setembre, però des d'aquesta setmana els operaris ja hi estan treballant. Els veïns lamenten que hagin començat un mes abans del previst. "Ens han citat al matí per inaugurar les obres al parc. Ens hem trobat que ja estaven iniciades i que ja havien tret alguns arbres i instal·lacions", ha dit l'activista del barri Mari Àngels Aragó. També ha criticat que no s'hagi tingut en compte l'opinió veïnal a través d'un procés participatiu. Les protestes veïnals es remunten fins al 2014, quan es van adjudicar els projectes per fer aquestes construccions.

L'Ajuntament justifica que les obres han començat a l'agost perquè "és el mes en què s'ocasionen menys molèsties als barcelonins". També asseguren que es tracta d'un projecte que fa dos anys que està sobre la taula i que, un cop acabades les obres, es mantindrà una part de l'espai verd. Sobre la ubicació dels equipaments, expliquen que no han trobat una altra zona on construir-los perquè "a l'Eixample no hi ha solars i és un dels districtes amb menys equipaments per càpita de Barcelona".

L'espai es troba a l'illa ubicada entre els carrers del Consell de Cent i de la Diputació i els de Viladomat i del Comte Borrell. Aquí hi ha actualment els Jardins d'Emma de Barcelona, on l'Ajuntament va invertir 650.000 euros a habilitar-lo com a parc i jardí. L'espai es va inaugurar el maig del 2016.