Ball de xifres entre oposició i govern municipal pel que fa a la construcció de pisos de promoció pública a la ciutat durant aquest mandat. El PSC i Ciutadans denuncien que d’aquí a un any, un cop culminat el mandat, no s’haurà acomplert la promesa electoral d’aixecar 4.000 pisos d’obra pública. El president del Grup Municipal del PSC fixa en 700 els pisos que s’hauran construït i, a més, Jaume Collboni acusa l’alcadessa d’haver frenat la construcció d’aquests habitatges per “prejudicis ideològics”. Collboni retreu a Colau no haver sabut “crear una nova política d’habitatge” tal com es va proposar un cop va arribar a l’alcaldia.

Ciutadans també ha situat les polítiques d’habitatge en la diana de les crítiques. La presidenta del grup municipal, Carina Mejías, lamenta “el fracàs de Colau amb un pla de l’habitatge” que va tenir el suport de tots els grups. A més, ha rebaixat la xifra a 250 habitatges enllestits en aquest mandat.

Resposta del govern

Per contra, el regidor d’Habitatge defensa la tasca del govern i manté que el mandat culminarà amb 800-900 pisos d’obra pública construïts a la ciutat. En aquest sentit, Josep Maria Montaner assegura que a aquests caldrà sumar-hi els que estiguin en construcció, en procés de licitació o amb el projecte redactat. Per això, Montaner manté la xifra d’uns 4.300 habitatges “en marxa aquest mandat”. Montaner també ha reivindicat l’esforç de l’executiu per donar impuls a aquestes polítiques i més tenint en compte, assegura, que no es reben -com en altres mandats- ajuts d’altres administracions com la Generalitat o el Govern espanyol.