El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha decidit aturat les converses amb BComú per un pacte de govern “mentre els comuns segueixin el seu flirteig amb el PSC i el senyor Valls”. El republicà ha dit que “ara no és moment de seguir fent aparences”, sinó que “que cadascú prengui les seves decisions”.

Així, Maragall ha posat pressió sobre Ada Colau perquè triï entre un acord amb ERC o un pacte amb el PSC, que ha qualificat d’“invent de l’aberració supeditat al vot de Manuel Valls”. Precisament, hores abans Ada Colau havia penjat un vídeo a les xarxes en què explica les dues opcions que té sobre la taula: seguir d’alcaldessa pactant amb el PSC o fer alcalde Maragall.

Negociacions per a l’alcaldia de Barcelona, minut a minut

Les paraules d’Ernest Maragall han arribat el dia en què s’havia de celebrar la tercera trobada entre els equips negociadors dels republicans i els comuns per explorar un govern a parts iguals entre ERC i BComú, l’última oferta que va fer l’equip de Maragall. Finalment, però, no s’ha fet aquesta reunió.

ERC, disposada a crear una vicealcaldia per a Colau

Aquest dimecres, el candidat republicà ha anat encara més enllà i ha proposat crear “una figura al més alt nivell” per a Ada Colau, una mena de vicealcaldia en què Colau tindria “un rol de màxim nivell”, quant a responsabilitat i lideratge polític. Dins d’aquesta fórmula Ernest Maragall assumiria l’alcaldia com a força més votada el 26-M.