Mercat dels Encants a Glòries

Aquest dimecres, parlem amb el portaveu de l’equip negociador d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, per saber com avancen les converses per investir el futur alcalde o alcaldessa. El mateix dia que escoltem les queixes de mares que s’han quedat sense ajudes per als casals i les colònies d’estiu i que expliquem un nou avenç en la lluita contra el càncer. A més, al ‘Hashtag Barcelona‘, parlem de la setmana sense plàstics i de la campanya Zero Waste.


Una setmana sense plàstic

El moviment Zero Waste ha llançat un repte a la ciutadania a través d’un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes. Animen a tothom a deixar de consumir productes envasats en plàstic d’un sol ús, almenys durant set dies. En parlem amb:

  • Rosa García, directora general de Rezero
  • Marc Covelo, co-propietari de la botiga El Safareig
  • Daniel Closa, doctor en Biologia i investigador del CSIC
  • Justine Roux, veïna de Barcelona

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


L’estat de les negociacions polítiques

Ada Colau ha manifestat en un vídeo els seus dubtes sobre si pactar amb ERC i fer alcalde a Ernest Maragall o pactar amb el PSC i continuar com a alcaldessa, encara que sigui amb els vots de Ciutadans. La candidata de Barcelona en Comú continua apostant, però, per un tripartit amb socialistes i republicans i els demana que no es vetin mútuament. Maragall, mentrestant, ja ha ofert un acord als comuns a parts iguals, però amb ell com a alcalde. En parlem amb Jordi Coronas, portaveu de l’equip negociador d’ERC:


L’Ajuntament denega ajuts per casals i colònies

Nombroses famílies s’han queixat que s’han quedat sense ajuts per les colònies i els casals d’estiu, tres setmanes abans que acabi l’escola. En parlem amb Júlia Humet, una de les afectades:


Avenç en la lluita contra el càncer

Investigadors del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia han participat en l’estudi d’un fàrmac experimental que ha permès per primer cop aturar un tipus de càncer de pàncrees, dirigit a pacients amb determinades mutacions, que representen el 8 % del total. En parlem amb la doctora Teresa Macarulla, investigadora principal del Grup de Tumors Gastrointestinals i Endocrins del VHIO:


L’actualitat a les xarxes

L’informe final de la fiscalia en el judici contra el procés al Tribunal Suprem ha generat una allau de missatges d’indignació a les xarxes de l’Àlex Solà. Però també la paralització de l’exhumació de Franco o el reconeixement del dictador com a cap d’estat des del 1936, l’inici de la guerra civil, entre d’altres:


La fonoteca

El Nil Via ens recorda la històrica relació de Barcelona amb les motos, a través de la seva fonoteca:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: