CIE Zona Franca.

ERC farà un prec a l’alcaldessa, Ada Colau, en el ple d’aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona perquè exigeixi al Govern espanyol el tancament del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Colau va enviar dimarts una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per demanar-li el tancament definitiu del CIE després de quedar buits per la crisi del coronavirus.

“El que esperem d’una alcaldessa d’un partit que s’asseu al Consell de Ministres no és que enviï una carta o faci un tuit”, ha denunciat la portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament, Elisenda Alamany, que ha reclamat a Colau “que exigeixi i participi en les decisions per fer efectiu el tancament del CIE”. Alamany considera que “la veu de Barcelona s’ha sentit poc” des que a Madrid governen els mateixos partits que a la ciutat i que a l’Estat domina el PSOE i no Podem.

Derogar la llei d’estabilitat pressupostària

També en el ple d’aquest divendres, ERC presentarà una proposició que demana modificar la Llei d’estabilitat pressupostària perquè els ajuntaments puguin gastar els superàvits d’anys anteriors. “No té sentit que tenint diners a la butxaca, Barcelona no els pugui gastar”, ha dit Alamany. La portaveu adjunta d’ERC ha dit que poder gastar el superàvit és clau perquè el nou pressupost postcovid no quedi “en paper mullat”.