Rei Joan Carles I

El Plenari Municipal de Barcelona podria votar una moció perquè s’investiguin les presumptes trames de corrupció que han esquitxat el rei emèrit, Joan Carles I. Segons ha pogut saber betevé, la Regidoria de Drets de Ciutadania, encapçalada per Marc Serra, està estudiant aquesta moció i ben aviat es presentarà. Demà dimarts hi ha Junta de Portaveus, on es concreta l’ordre del dia dels plenaris municipals, i caldrà veure si la moció entra al ple d’aquest divendres.

Si tot plegat tirés endavant, Barcelona se sumaria a la crida que ha fet aquest dilluns el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, perquè des del municipalisme es forci el Congrés a esclarir les “corrupteles” en una comissió d’investigació.

Organització municipal

La proposta de Catalunya en Comú sorgeix quan el diari britànic ‘The Telegraph’ ha publicat un nou cas amb unes informacions, segons les quals, un empresari amic del rei emèrit va pagar la meitat de la lluna de mel del rei actual, Felip VI, amb un cost de mig milió d’euros. “S’ha de tenir la cara molt dura per gastar-se mig milió d’euros en una lluna de mel sent el cap d’estat d’un país que, en aquell moment, tenia el 20 % de la seva ciutadania en risc de pobresa. Però encara més greu és quan la meitat d’aquests luxes els ha pagat un empresari estretament vinculat a un investigat per corrupció com Joan Carles I i a un corrupte confés com Jordi Pujol”, ha dit Joan Mena.

No és l’únic cas que ha afectat Joan Carles I. La Fiscalia suïssa investiga una presumpta donació de 100 milions de dòlars al rei emèrit provinent de comissions de l’Aràbia Saudita. El Congrés ha rebutjat en més d’una ocasió la creació d’una comissió d’investigació al rei emèrit i per això, Mena reclama un front comú dels municipis perquè donin suport a una “ofensiva per aixecar el mur d’opacitat que rodeja la monarquia”.