L’Ajuntament penjarà la bandera LGTBI al balcó del consistori el Dia de l’Orgull Gai, que se celebra el 28 de juny. Ho ha anunciat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, tot i la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix l’ús de banderes “no oficials” als edificis públics. Fins ara, l’alcaldessa, Ada Colau, no havia aclarit si es penjaria o no.

En la presentació de l’informe LGTBI-fòbia, de l’Observatori contra la Homofòbia, Serra ha dit que s’hi col·locarà “com fem cada any”, “perquè estem convençuts que és un dia del qual hem d’estar orgullosos tots“. Tot i això, en referència a la sentència del Suprem, ha remarcat que “en cap cas la voluntat és trencar una pretesa neutralitat institucional”.

Serra considera que “és una bandera amb què s’identifica el conjunt de la ciutat de Barcelona independentment de la seva orientació sexual”. En aquest sentit, ha afegit que “creiem que és un símbol que no exclou a ningú” i ha afirmat que “arribarem fins on haguem d’arribar a l’hora de reivindicar-lo i treballar per la visibilitat del col·lectiu”.