Preocupació en alguns i poc entusiasme en d’altres. Així han rebut els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona l’anunci que les obres per connectar el tramvia per la Diagonal començaran el primer semestre del 2021. Esquerra és favorable a un projecte “necessari i beneficiós per a la ciutadania”, però es mostra preocupada perquè no s’ha resolt com serà la gestió del tram nou entre Glòries i Verdaguer i reclama que sigui pública.

El conseller Damià Calvet va fiar-ho tot a la comissió entre l’ATM i l’Ajuntament que ho està valorant. “Estem a favor d’unir els tramvies, però no a invertir tants milions perquè se’n beneficiï una empresa privada”, ha advertit Jordi Coronas (ERC). El portaveu dels republicans recorda que van dir “sí” al tramvia al plenari a canvi de renegociar el contracte amb les concessionàries del tramvia. Si el govern no ho compleix, avisa Coronas, estarà prevaricant.

Cs i BCN Canvi no ho veuen prioritari

Ciutadans considera que la unió dels tramvies no és una prioritat. No hi estan en contra, però creuen que el cost és elevat i innecessari en el moment actual. Barcelona pel Canvi també apunta que és “una despesa innecessària” i més ara en plena pandèmia. El grup creu que les obres afectaran comerços que necessiten afluència de públic i no uns treballs de llarga durada.

El PP és, de tots els grups, el que hi ha mostrat el rebuig més frontal. Considera que l’anunci d’inici d’obres s’ha fet amb opacitat i recorda que la consulta del 2010 va rebutjar la connexió dels tramvies. Partidari sempre del bus elèctric, el grup de Junts per Catalunya, partit que governa amb ERC a la Generalitat i que ha aprovat el projecte a l’ATM, no s’ha pronunciat.