L’associació Promoció del Transport Públic (PTP) ha celebrat que les obres per connectar el tramvia per la Diagonal ja tinguin calendari. La Generalitat preveu que comencin el primer semestre del 2021 per allargar el Trambesòs des de Glòries fins a l’estació de Verdaguer. “Serà una gran millora per la ciutat amb més bicicleta, més vianants i més transport públic connectat”, ha dit a betevé el vicepresident de la PTP, Manel Ferri.

L’entitat felicita la Generalitat, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana per haver aprovat el projecte i demana que s’abordi també la segona fase fins a Francesc Macià. “Cal una connexió metropolitana que ara està mancada”, ha afirmat Ferri. Des de la PTP destaquen que portar el tramvia fins a Verdaguer dotarà de transport públic una part fosca de la Diagonal i que restarà espai al vehicle privat.

Volen que s’inclogui al Pacte per Barcelona

Un cop aprovat el projecte per a la primera fase per connectar el tramvia, la PTP ha reclamat que s’inclogui en el Pacte per Barcelona que van signar la setmana passada tots els partits de l’oposició amb més d’un centenar d’agents socials i econòmics de la ciutat. “No té sentit que estigui fora del Pacte perquè és un projecte de ciutat”, ha assegurat el vicepresident Manel Ferri.