Alfred Bosch ha advertit a l’alcaldessa, Ada Colau, que amb una consulta sobre l’alberg té “l’oportunitat d’escoltar la veu dels veïns”, alhora que li ha recordat que “va dir que seria l’alcaldessa de les consultes”. Janet Sanz, però, ha reiterat que els informes jurídics municipals descarten qualsevol via legal per aturar el projecte: “Hem d’actuar entre el desig polític i la seguretat jurídica”. En aquest sentit, Koldo Blanco (Cs, que s’ha abstingut) ha dit que “seria un engany” preguntar als veïns sobre llicències -una qüestió en la qual l’Ajuntament no té competències- i ha dit que produiria “frustració”.

També s’han abstingut el grup Demòcrata i el PP. Raimond Blasi (grup Demòcrata) ha demanat al govern que “explori la possibilitat d’expropiar la llicència independentment de l’edifici” per rebaixar el cost de l’operació, mentre que Alberto Fernández Díaz (PP) ha reclamat que es dialogui amb els promotors de l’alberg i es descarti, de cap a cap, la consulta: “Si s’acaba fent i tenim els resultats, què farem? Comencem a treballar ja”. La CUP també s’ha abstingut: María José Lecha ha retret a ERC i al govern que duguin “les seves picabaralles al plenari”.

Els veïns acusen el govern d’haver-los ocultat informació

El president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, ha dit sentir-se “decebut” en acabar el debat sobre l’alberg al Ple i ha assenyalat el govern municipal d’haver-los ocultat dades sobre la tramitació de la llicència l’abril del 2016: “Si la informació l’haguéssim tingut quan ens la van negar, segurament l’alberg no hauria existit”. A més,Giró ha assegurat que els veïns organitzaran la consulta “de totes totes” i de forma “immediata”, en un termini de 15 dies.