El líder dels republicans ha dit que “en aquest tema s’hi ha d’anar fins al final perquè està pactat” i ha recordat quegràcies a aquest pacte, el govern va aprovar una de les mesures més importants d’aquest mandat, el pla d’allotjaments turístics, el PEUAT. Ha insistit que cal una consulta “per sentir la veu dels veïns”, una reclamació que portarà al ple d’aquest divendres.

L’Ajuntament va anunciar aquest dimarts que era impossible aturar l’alberg perquè compleix la normativa -i no es pot anul·lar la llicència- i va descartar comprar l’edifici perquè el preu és molt elevat. Bosch considera que “només cal voluntat per solucionar el tema” i que, si fos necessari, el consistori hauria de comprar l’edifici. “A vegades, ho plantegen com si fossin uns diners llençats a la paperera. Però es tracta d’un immoble que després destinaríem als veïns d’aquest barri o de tota la ciutat”. Ha afegit que l’Ajuntament podria negociar un preu més baix amb l’empresa: “hi ha una sèrie d’irregularitats que ja van fer aturar les obres i que donarien força a l’hora de negociar”.

Pel líder republicà, “ens trobem massa sovint que es fan anuncis i promeses que després no es compleixen”. Per això, ha dit que “el govern Colau no progressa adequadament”.