L’informe es presentarà aquest dimecres als republicans i als veïns de la Vila Olímpica en l’última reunió de la comissió politicotècnica que ha valorat durant aquestes últimes setmanes les opcions per frenar l’alberg. L’informe descarta revocar la llicència d’obres perquè “s’ajusta tant a la normativa com al planejament aplicables”. A més, rebutja la compra perquè “seria necessari justificar, a més de l’interès general de l’operació, la necessitat d’adquirir aquest immoble”.

També per la necessitat de “declarar la utilitat pública o interès social” de l’operació, els serveis jurídics desaconsellen expropiar l’edifici. L’informe assenyala que el mateix Patronat Municipal de l’Habitatge rebutja fer pisos en aquest immoble perquè és “una opció extraordinàriament complexa”, i que el districte de Sant Martí diu que els equipaments que falten al barri (un casal de gent gran i una ludoteca) es poden fer en altres solars ja qualificats com a equipaments.

A més, en un altre informe encarregat per l’Ajuntament al Centre de Política de Sòl i Valoracions de la UPC, es xifra en 15,68 milions d’euros la compra de l’edifici, una quantitat que el govern municipal considera “molt elevada”. Aquest dimarts al matí, abans de conèixer-se el contingut de l’informe dels serveis jurídics, ERC ha insistit en una consulta veïnal a la Vila Olímpica per decidir el futur de l’alberg, una petició que presentaran en el ple d’aquest divendres.