Giró s’ha mostrat indignat perquè “hem tingut el privilegi de conèixer l’informe municipal més tard que la premsa” i ha dit que ara l’hauran d’estudiar. Tot i això, ha avançat que “una cosa és que la llicència no es pugui tirar enrere i una altra que l’Ajuntament pugui assumir les seves responsabilitats i comprar” l’alberg. Creu que l’Ajuntament pot buscar alternatives, “com ha fet en altres llocs de la ciutat”, i demostrar que està al costat dels veïns. Ha insistit que consideren imprescindible fer una consulta “perquè els veïns puguin manifestar la seva opinió”.

El líder veïnal ha reiterat que l’edifici no compleix els requisits per ser un alberg: “És un bloc que es va fer per oficines i no té les condicions de ventilació, accessibilitat, … per acollir pisos”.

25 anys al barri

Giró també ha assegurat que la creació de l’alberg suposarà la marxa de molts veïns: “No podem tolerar que l’especulació turística ens acabi fent marxar amb un govern que diu que està en contra de la massificació turística”. “Hem trigat 25 anys a fer un barri, hem començat des de zero i no podem permetre que ara ens facin fora” ha dit. Segons Giró, la Vila Olímpica té un 26 % dels habitatges dedicats al turisme i això ha fet pujar el preus del lloguer. Per això, ha insistit que no llencen la tovallola i que esgotaran totes les vies per aconseguir que no es faci l’alberg.