L’atorgament de la medalla a la Fundació de la Festa Major de Gràcia coincideix amb la celebració dels 200 anys de la festivitat; per això, el regidor del districte, Eloi Badia, ho ha qualificat de “reconeixement més que merescut”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Collboni, ha assegurat que concedir la medalla a l’escriptor i comissari del festival BCNegra, Paco Camarasa, suposa “un acte de justícia per als amants de la lectura”.

Pel que fa a Jordi Joan Alsina, la regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha destacat que fos “una persona referència més enllà del districte”, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha dit que la medalla d’or a 4 Gats “ha de servir perquè continuï fent tàndem amb la ciutat”, ara que el restaurant celebra el 120è aniversari.

El Ple també ha acordat amb el “sí” de BComú, el PSC, el grup Demòcrata, ERC, la CUP i el regidor no adscrit revocar la medalla d’or a Rodolfo Martín Villa, que va ser governador civil de Barcelona durant la dictadura i vicepresident del Govern espanyol en la transició. Ciutadans s’ha abstingut; Carina Mejías ha criticat la revocació perquè “odiar algú es donar-li massa importància”. El PP, en canvi, hi ha votat en contra i Alberto Fernández Díaz ha retret al govern que “el que vol revocar de debò és tota la transició espanyola”.