Després de la reunió, Janet Sanz ha refermat el contingut de l’informe dels Serveis Jurídics i ha assegurat que no s’ha trobat cap mecanisme per aturar l’alberg. “Seguirem treballant amb els veïns per si trobem alguna escletxa”, ha dit la tinenta d’alcalde després d’admetre “frustració i sensació d’impotència davant projectes que creiem que no formen part del que necessita la ciutat i que els veïns demanen altres propostes”. Per això, Sanz ha posat en valor el PEUAT com un instrument que ha de garantir que no es repeteixin casos com aquest en el futur.

El president de l’AV Vila Olímpica, Jordi Giró, ha acusat el govern de voler tancar “en fals” la comissió política-tècnica sobre l’alberg amb arguments jurídics. “L’alberg té solució si el govern compleix i es posa al costat dels veïns”, ha exigit. Giró ha dit que la consulta ciutadana al barri és “imprescindible” i ha demanat a l’executiu que negociï amb el propietari de l’edifici. “Hi ha marge, però el govern ha de tenir voluntat política d’arribar a acords; que no tinguin por”, ha sentenciat.

“La consulta no és il·legal, es pot fer si hi ha voluntat”, ha afirmat el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, que ha explicat que hi ha precedents de consultes per temes similars en altres municipis de la demarcació de Barcelona. La tinenta d’alcalde Janet Sanz ha dit que tota consulta “és benvinguda”, però ha qüestionat quina pregunta s’hauria de fer si ja s’ha vist que “no hi ha cap opció jurídica” a fer. “No volem enganyar els veïns”, ha sentenciat.

En una entrevista al programa ‘La tarda de Barcelona’ de betevé 91.0 fm, el portaveu municipal del republicans, Jordi Coronas, ha insistit que tot i el posicionament de l’informe jurídic “algunes de les coses que s’han explicat són contradictòries”, per exemple que l’informe del Patronat d’Habitatge en desaconsellés l’ús com a vivenda per la manca de ventilació i que el projecte final no en fes cap referència, negant cap tipus de problema en aquest sentit.