“No reconeixem aquests interlocutors del PSC perquè ni són progressistes ni són dialogants”. Així s’ha referit el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, al grup dels socialistes de l’Ajuntament de Barcelona. Chias ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, després que aquest dimarts uns 400 restauradors hagin protestat contra l’increment de la taxa de terrasses que el govern municipal vol aplicar el 2020.

El portaveu dels restauradors a Barcelona diu que van rebre positivament el pacte entre Barcelona en Comú i el PSC per formar govern a l’Ajuntament de Barcelona. “Estàvem encantadíssims que (el PSC) entrés en aquest govern”. En aquest sentit, el Gremi de Restauració considerava que si els socialistes formaven part de l’equip de govern “seria una via per entendre què és l’activitat econòmica”.

Després de gairebé mig any de mandat, Chias és clar: “La gran decepció del comitè executiu del Gremi de Restauració és que no reconeixem els interlocutors del PSC” perquè “no reaccionen com se’ns va explicar abans de les eleccions, en campanya”.

Ballarín, sobre la taxa de terrasses: “No hi ha res tancat”

Per la seva banda, la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC), ha dit que “no hi ha res tancat” en relació a l’augment de la taxa de terrasses. Ho ha dit en declaracions a betevé. De fet, la socialista ha obert la porta a “alteracions a la baixa” en l’increment previst per a les terrasses, tot i que creu que la proposta “no és tan desproporcionada”.