El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha acusat el govern d’Ada Colau de “connviència i submissió” a l’Estat per la subhasta de locals del litoral per 70 M €. Coronas ha reiterat el rebuig dels republicans, el que considera “una maniobra especulativa” que “hipoteca una part important de la ciutat”. També ha alertat que hi pot haver fons d’inversió interessats en comprar la majoria de locals que se subhastaran.

A més, Esquerra ha denunciat “un defecte legal” en la licitació de la subhasta que, segons Coronas, és un motiu jurídic per aturar-la. El portaveu d’ERC ha explicat que en l’import de sortida de cada plec a subhasta no s’ha inclòs les despeses de construcció, manteniment i inversió que va fer l’Ajuntament a la zona i que “haurien de tornar a l’erari municipal”. Segons Coronas, es tracta d’uns 25 M €. ERC ha presentat un prec per escrit al govern municipal perquè insti el Ministeri d’Hisenda a parar la venda.

“Estem decebuts i indignats amb el govern municipal”, ha afirmat Coronas, que s’ha mostrat convençut que si la subhasta la fes la Generalitat i no l’Estat, “el govern municipal hauria entrat en còlera”. Les entitats veïnals de la Barceloneta i la Vila Olímpica, amb el suport de la FAVB, van exigir també aquest dimarts a l’Ajuntament que aturés la subhasta de locals del litoral barceloní.