El líder de TriasxBCN, Xavier Trias, ha exigit a l’alcalde, Jaume Collboni, que esculli ja un soci per pactar un govern de coalició a l’Ajuntament de Barcelona. “Decideix-te d’una vegada, soc el cap de l’oposició o vols governar amb mi?”, ha sentenciat Trias en una entrevista amb el director de betevé, Sergi Vicente. L’exalcalde ha dit que no marxarà del consistori fins que no es resolgui si Collboni pacta amb ell o amb els comuns d’Ada Colau.

En l’entrevista, Xavier Trias ha reclamat a l’alcalde tenir clares les prioritats: “No pot ser que al matí es reuneixi amb mi i a la tarda amb els altres i fem una subhasta”. Pel líder de TriasxBCN, el govern en minoria del PSC “està malament” perquè “la gent volia un canvi i el canvi no s’ha produït”. Tot i tenir un regidor més que Collboni, Trias defensa un pacte amb el PSC perquè “a la gent de Barcelona li agrada la sociovergència, que la gent més centrada governi la ciutat”.

Es pot fer un pacte entre el PSC i nosaltres, però calen decisions i idees clares. Que Collboni no sàpiga amb qui vol pactar em deixa sorprès. Me’n puc fiar?”
Xavier Trias, president del Grup Municipal de TriasxBCN

Assumir la responsabilitat del pacte

Xavier Trias ha afirmat que en cas d’un possible acord de govern amb el socialistes vol assumir “la responsabilitat” d’aquest pacte, que reconeix que no és fàcil d’assumir per al seu partit. “Que jo vulgui entrar al govern amb el PSC no és una decisió fàcil i als partits els costa d’entendre, però vull assumir la responsabilitat perquè jo em vaig presentar a les eleccions dient que faria aquest pacte“, ha explicat.

No té pressa per deixar l’Ajuntament

A diferència d’Ernest Maragall (ERC), que ha anunciat que deixarà l’Ajuntament al desembre, Xavier Trias no ha volgut posar data al seu comiat. “No tinc pressa”, ha dit en l’entrevista, tot i admetre que “hi ha d’haver relleu”. Trias es vol quedar fins que no quedi clar amb qui pacta Collboni perquè el partit li demana seguir un temps més. I qui deixarà al capdavant del grup? Ha explicat que ho dirà el partit en una decisió que espera que sigui conjunta.

Sobre la marxa de Maragall, Trias ha dit que “el partit [ERC] no s’ha portat bé amb ell”. Ha explicat que ha mantingut una bona relació amb el líder d’ERC aquests últims mesos —amb qui van fer un pacte de govern— i ha assegurat que quan se’n vagi Maragall no sap qui es quedarà al comandament del grup republicà. Trias ha contraposat el comiat de Maragall amb el seu: “A mi el partit em diu: ‘Trias, no marxis'”.