Foto: Edu Bayer

L’Ajuntament de Barcelona ha notificat a 24 bars i restaurants amb terrasses de Ciutat Vella que no se’ls renovarà la llicència per al 2024. El consistori informa que els locals acumulen, cada un, almenys set sancions fermes —greus o molt greus— per la normativa de terrasses.

No és la primera vegada que locals del districte incompleixen de manera reiterada la normativa. Un cop notificats, els negocis deixaran d’obtenir automàticament la llicència per poder instal·lar terrasses i no tindran autorització a partir de l’1 de gener del 2024.

Avís contra els infractors reincidents

L’article 49.2 de l’ordenança de terrasses atorga a l’Ajuntament la potestat de negar als locals automàticament les llicències en cas d’infraccions greus. El regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, ja va anunciar el mes d’octubre que no renovaria la llicència de terrassa a aquells locals que estaven incomplint la normativa de manera reiterada i que ho faria “amb totes les garanties procedimentals”.

L’anunci es va fer arran de la caducitat dels expedients notificats el mes d’abril a 30 terrasses del districte, que van rebre 173 al·legacions. Un cop notificat l’inici del procediment per no renovar automàticament les 24 llicències als titulars, s’obre ara un període d’al·legacions que acabarà abans de finals d’any.