El líder del Grup Municipal de TriasxBCN considera que, a la ciutat, “les coses no van com haurien d’anar” passat gairebé mig any de l’inici del mandat de Jaume Collboni. En una entrevista a betevé —conduïda pel director d’aquesta casa, Sergi Vicente—, Xavier Trias ha criticat que en els primers mesos de govern el canvi promès i “que volia el 80 % de la població no s’ha produït”. “Seguim igual, amb brutícia al carrer i una situació estranya de seguretat“, ha explicat.

Segons Trias, a més, “la mobilitat comença a no entendre-la ningú”. N’ha posat d’exemple el carril bici de la via Augusta, que, per a ell, “és incomprensible”. “Està mal dissenyat i trigues molt més a fer el recorregut. És una barbaritat i es poden buscar altres tipus de solucions“, ha dit. En aquesta línia, ha denunciat el que considera “una guerra en contra dels cotxes” i, alhora, ha defensat que cal reduir-los a tota la ciutat.

“El senyor Collboni s’està especialitzant en la foto”

El president de TriasxBCN, doncs, ha estat contundent amb el Pla endreça, impulsat per Collboni, i ha dit que l’alcalde “s’està especialitzant en la foto”, no pas en els fets. També s’ha referit a la il·luminació de Nadal, que enguany s’apaga a les 22 h de diumenge a dijous. “No ho acabo d’entendre, la ciutat no funciona així”, ha etzibat. Trias ha afirmat que no és cert que els llums tinguin “costos elevadíssims” i que, si és així, “l’alcalde ha de saber fer que no en tinguin”.