El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha evitat situar la seva número dos, Elisenda Alamany, com a relleu al consistori. En una entrevista a betevé, després d’anunciar per sorpresa en l’últim ple que deixarà l’Ajuntament al desembre, Maragall ha dit que el grup municipal i la Federació de Barcelona tenen mecanismes per prendre decisions: “No em toca a mi tenir opinió sobre això; aire fresc, espai obert i a jugar la partida”.

Les paraules a betevé han fet evident la distància amb Elisenda Alamany després que la portaveu d’ERC anunciés que Ernest Maragall no esgotaria el mandat a l’Ajuntament. De fet, Maragall ha admès que el que va dir no s’havia consensuat. Tot i això, el líder d’ERC no ha volgut concretar si Alamany l’ha decebut políticament. “No he pres la decisió [de marxar] per això, penso en mi i en el projecte d’ERC”, ha afirmat.

Hi ha més gent a ERC en condicions d’aspirar al que sigui. Aire fresc, espai obert i a jugar la partida”
Ernest Maragall, president del Grup Municipal d’ERC

Cap regidor no sabia que diria adeu

A l’entrevista, Ernest Maragall ha explicat que “molt poca gent” sabia que anunciaria el seu adeu a la política durant el ple de novembre. “Persones comptades de la direcció d’ERC i la família”, ha apuntat Maragall, que ha revelat que cap regidor del grup municipal, tampoc Elisenda Alamany, no sabia res de l’anunci. “No cal dramatitzar-ho”, ha afegit.