El més matiner ha estat el candidat d'Esquerra, Gabriel Rufián, que ha votat a Sabadell a dos quarts de deu. Rufián diu que seran necessaris uns partits catalans forts a Madrid, per defensar-se de les formacions estatals. GABRIEL RUFIÁN, candidat d'ERC "Recordar que hay partidos que se pierden contra peores que tú simplemente por incomparecencia. Recordar que a Cataluña se la defiende en todos sitios a toda hora. Hay que jugarlo todo y hay que ganarlo todo." El candidat de Convergència Democràtica, Francesc Homs, ha votat a Taradell, també fora de Barcelona, des d'on ha demanat un vot de resposta contra l'actuació de l'estat en casos com el de les converses entre Jorge Fernández Díaz i el cap de l'Oficina Antifrau. FRANCESC HOMS, candidat de CDC "Veient que hi ha gent que està disposada a utilitzar per vèncer arts i clavegueres no són precisament democràtiques doncs que el poble de Catalunya contesti a les urnes cadascú segons la seva consciència i segons allò que consideri oportú." Precisament un dels protagonistes de les converses el candidat popular, Jorge Fernández Díaz, ha demanat des de Sant Gervasi Galvany, "altura de mires" per formar un govern estable i amb totes les competències, per encarar els reptes d'Espanya i d'Europa. A pocs metres de distància ha votat el candidat de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, que ha fet una crida a mobilitzar el vot moderat per evitar, diu, que guanyin els extrems i que es convoquin unes terceres eleccions. JUAN CARLOS GIRAUTA, candidat de C's "El que posa aquesta ombra increïble que pugui haver-ne unes terceres és justament el bloqueig. És per això que els moderats hem de sortir a votar perquè ho trenquem el bloqueig o ningú no pot garantir res." Des del barri dels Penitents, la candidata del PSC, Meritxell Batet ha dit que confia que hi hagi una gran participació per fer possible un canvi a Espanya. MERITXELL BATET, candidata del PSC "És fonamental que en aquestes eleccions s'aconsegueixi una formació de govern, que hi hagi un canvi a Espanya. Crec que la ciutadania és el que està esperant i nosaltres farem tot el possible per aconseguir-ho." L'últim a votar ha estat el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, que ho ha fet a l'Antiga Esquerra de l'Eixample. Els comuns esperen que la jornada electoral es tanqui amb un nou govern. XAVIER DOMENECH, candidat d'En Comú Podem "Sempre que Catalunya ha votat massivament ha vingut el canvi. Avui tenim l'oportunitat de superar bloquejos." Xavier Domènech ha acudit a votar amb el passaport, perquè justament el 20-D, quan ell va ser el candidat més votat a Catalunya, va perdre el DNI.

El candidat del PP per Barcelona ha votat a les 11 h a l’Escola Augusta, al barri de Galvany. Mentre atenia els mitjans de comunicació després de votar, tres persones l’han escridassat demanant-li que “faci com David Cameron” i dimiteixi després de l’escàndol de les seves converses amb el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Jorge Fernández Díaz s’ha vantat que la jornada electoral hagi arrencat “amb la més absoluta normalitat i sense incidents” i ha demanat que el resultat del 26-J “sigui gestionat amb altura de mires per tenir un govern a l’altura del moment històric que vivim, estable, sòlid i no pas en funcions”.

El darrer candidat català a exercir el seu vot ha estat Xavier Domènech, d’En Comú Podem, que ha acudit prop de les 13 h a l’Escola Industrial. Davant la mesa, s’ha hagut d’identificar amb el passaport, perquè el 20 de desembre va perdre el DNI. Justament el mateix dia que l’alcaldessa Ada Colau, del seu partit, se’l va deixar a casa i va haver de tornar a buscar-lo. Domènech ha dit que “avui tenim l’oportuniat de superar bloquejos” perquè “sempre que Catalunya ha votat massivament ha vingut el canvi” a tot Espanya.

Després d’emetre el seu vot a Sabadell, el candidat d’ERC, Gabriel Rufián, ha assegurat que un cop acabin aquests comicis hi haurà un pacte de govern entre el PP, PSOE i C’s i que la gran coalició “is coming”. El republicà també ha destacat que a Catalunya se la defensa a tothora i ha instat a jugar-ho tot per guanyar-ho tot.

La candidata catalana del PSC, Mertixell Batet, ha votat a les 10 h a l’Escola Pere Poveda, al barri dels Penitents. Des d’allà, ha reconegut que “li hauria faltat una setmana més de campanya per visitar més llocs”.

La que va ser candidata del PSC a les eleccions generals de 2015, Carme Chacón, és avui vocal d’una mesa electoral a l’Escola Isabel de Villena, on vota com a resident al barri de Finestrelles d’Esplugues de Llobregat. El titular d’aquesta vocalia, que és un dels cofundadors de la firma de roba Mango, no s’hi ha presentat. Per tant, Chacón, que hi acudia com a suplent, s’hi ha hagut de quedar quan s’ha constituït la mesa.

​​Joan Carles Girauta ha acudit a votar a les 11.30 h al Casal de Gent Gran Can Castelló, de Sant Gervasi. Després de dipositar els sobres amb les seves paperetes a les urnes de Congrés i Senat, el cap de llista de Ciutadans per Barcelona ha fet una crida a mobilitzar avui tots els votants moderats per “frenar els extrems” que al seu parer representa, sobretot, Podem.

El candidat de Convergència, Francesc Homs, ha votat quan passaven pocs minuts de les 12 h al Centre Cultural Costa i Font de Taradell. Homs ha demanat a la gent que té “conviccions democràtiques” que s’expressi a les urnes, “sobretot veient que hi ha gent disposada a utilitzar per vèncer arts i clavegueres que no són democràtiques”. Per això, ha reblat, “que el poble de Catalunya contesti a les urnes, cadascú segons la seva consciència i en el sentit que cregui oportú”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després d’exercir el seu dret a vot a Girona, ha apel·lat especialment a la participació d’aquells ciutadans descontents amb la celebració d’unes noves eleccions després de les celebrades el 20 de desembre. “Sé que hi ha molta gent que encara es pregunta per què cal votar per segona vegada si ja es va fer el 20-D i lamenten que els polítics no hagin resolt el que els ciutadans ja van resoldre a les urnes, però no és excusa”, ha assenyalat Puigdemont.