Convergència Democràcia ha apujat el to de les acusacions contra el ministre Fernández Díaz i el PP en el míting que ha fet aquest dimecres al vespre a Cervera, Lleida. L’expresident Artur Mas ha acusat l’Estat d’alterar els resultats de les eleccions de 2012, quan en plena campanya electoral el diari ‘El Mundo’ va publicar un informe de la UDEF en contra seva. De fet, ha puntualitzat que aquests atacs dels últims anys s’han dirigit especialment contra CDC perquè, ha dit, saben que és la clau per al projecte polític de Catalunya: “ERC els fa pessigolles, però el que els treu de polleguera és CDC”. En al·lusions a ERC ha afegit que “llavors no se’ns creia del tot” i que “avui l’hem tingut més”.

ERC ha fet un míting a Mollet del Vallès amb el candidat Gabriel Rufián, que ha dit que les gravacions no van en contra dels republicans sinó de tots els catalans que han sortit les últimes diades al carrer. Oriol Junqueras s’ha afegit després a l’acte, provinent de la concentració davant de la delegació del Govern, i en un discurs més breu ha assegurat que la seva formació està neta com una patena: “La millor ideologia és la dignitat, i la dignitat la tenim tots nosaltres.”

Aquest dimecres al matí les dues formacions ja han comparegut. Artur Mas ha denunciat “els tics franquistes” que, ha dit, té el govern del PP amb Fernández Díaz al capdavant d’Interior. Mas n’ha demanat la dimissió “abans de diumenge” i ha reclamat que s’arxivin les querelles pel 9-N. En el cas d’ERC, Oriol Junqueras ha estat acompanyat de la plana major del partit per donar una imatge d’unitat i força i per denunciar el que ha considerat un “GAL mediàtic”.