Daniel de Alfonso ha respost aquestes afirmacions amb ironia: “De veritat puc fer que el president d’un Govern s’aparti i un conseller sigui posat al capdavant del partit?”, s’ha preguntat. Ha estat després de la seva compareixença davant la Comissió d’Assumptes Institucionals (CAI), en què tots els partits menys el PP han aprovat elevar al ple del Parlament la seva destitució i demanar la compareixença de Fernández Díaz.

Fins ara el cap de l’Oficina Antifrau ha assegurat que no hi ha base legal per destituir-lo per negligència. Assegura que ha posat el seu càrrec a disposició dels sis dirigents de l’entitat, que li han demanat que continuï. Aquest suport, afirma, el referma per no presentar la dimissió.

Aquestes informacions se sumen a les ja difoses per la capçalera i que revelen com Fernández Díaz va oferir portar a la fiscalia els expedients sobre Francesc Homs i Felip Puig per “afinar-los”, segons es pot sentir en l’àudio gravat. En els fragments els implicats busquen com filtrar informacions contra els partits independentistes i parlen, fins i tot, de fer-ho a través de la fiscalia. En concret, se sent Jorge Fernández-Díaz i Daniel de Alfonso referint-se a uns expedients sobre els nomenaments irregulars de dues familiars de Felip Puig, signats per Francesc Homs. El ministre, fins i tot, proposa anar a la fiscalia perquè els “afini”.