Jordi Martí creu que Barcelona està pitjor ara que dos anys enrere. El líder dels socialistes veu una ciutat de dues velocitats on les polítiques de Xavier Trias, diu, han ampliat les desigualtats socials i econòmiques. I a aquesta radiografia hi afegeix, a més, el deute creixent de la Generalitat amb l'Ajuntament. El PSC vol esgotar la via política per reclamar-lo, i ha amenaçat de dur la Generalitat als tribunals si Trias no exigeix aquests diners amb més contundència. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Encara que no sóc gens amic de judicialitzar la vida política perquè crec que s'ha fet massa vegades excessivament. En aquest cas hem encarregat un estudi per analitzar totes les possibilitats legals i totes les víes jurídiques que ens doni l'ordenament actual perquè si l'alcalde no porta als tribunals la Generalitat, potser algú altre ho haurà de fer." Martí ha carregat contra la geometria variable de Trias, una estratègia que creu que l'ha deixat sol. El líder del PSC també ha ironitzat sobre l'anunci de l'alcalde de tornar a ser candidat. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Mireu, jo quan un alcalde guanya unes eleccions després de vuit anys a l'oposició, després que el govern anterior hagués manat 32 anys en formats diferents al govern municipal i al cap de dos anys ha d'anunciar que es torna a presentar: comenceu a dubtar." I ja amb la vista posada a 2015, Martí ha llançat aquest missatge. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Podem guanyar. Fins i tot us diria que hem de guanyar." Però per fer-ho ha admès que caldrà diàleg amb les esquerres i voluntat de sumar per ser l'alternativa. A més de regidors i dirigents del partit, Martí ha comptat amb la presència de l'exalcalde i expresident Pasqual Maragall.

El PSC vol prendre cartes en el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament. El líder socialista Jordi Martí ha advertit que podria denunciar el govern català. Martí vol esgotar primer la via política i per això esperarà la reacció del pròxim Plenari, en què es debatrà aquesta qüestió.

En una conferència al Centre Cívic Pati Llimona, Jordí Martí també s’ha referit a la cursa cap a les pròximes eleccions municipals. D’entrada, s’ha mostrat convençut que guanyarà les primàries que triaran el candidat socialista per a l’alcaldia. També preveu que les esquerres sumaran per ser l’alternativa al govern actual.