PERE NAVARRO, primer secretari del PSC "Jo el que us demano és que utilitzem aquestes mesures de participació, de regeneració democràtica, de recuperació de la confiança, per fer que Barcelona torni a ser un símbol per a tot Catalunya. Que Barcelona torni a tenir aquesta ànima de progrés, de lideratge i de solidaritat. Ho necessitem ara més que mai." CARLES MARTÍ, primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC "Més poder per a ciutadans i ciutadanes militants d'aquest partit. Més transparència o, com deia l'Òscar encertadament, que se sàpiga el que fem perquè no tenim res amagar, perquè el socialisme és honradesa."

La conferència ha estat inaugurada pel primer secretari del PSC, Pere Navarro, que ha encorajtat els seus companys de Barcelona a continuar treballant en aquest procés per aconseguir un canvi de govern a la ciutat.

Els socialistes barcelonins es remeten a les resolucions del 12è congrés socialista, el del “Nou PSC”, per instar la transformació de l’organització en un partit en xarxa. Això comportarà canvis en el reglament de la Federació de Barcelona, que inclourà el compromís de publicar tota la informació sobre l’activitat del partit i dels seus càrrecs, facilitar la participació ciutadana a través del seu web i impulsar consultes i referèndums entre la militància.

La conferència d’aquest dissabte, que clou el cicle de debats a les agrupacions socialistes barcelonines per construir aquest “partit-xarxa”, ha començat amb un diàleg obert entre la periodista Cristina Fallarás, el professor Ismael Peña-López i la secretària de participació del PSOE, María Veracruz. Els socialistes barcelonins han intercanviat impressions amb ells sobre la seva pròpia necessitat de regenerar-se tot escoltant noves veus.

Després, hi ha hagut tres debats simultanis sobre política 2.0, la governança oberta dels partits i els mecanismes de solidaritat i autofinançament de l’organització. Un cop els participants en aquests debats s’han tornat a aplegar en assemblea, paral·lelament s’ha dut a terme una presentació del llibre ‘#Democracia Hacker: el poder de los ciudadanos’, de César Ramos.