ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Barcelona partia d'una situació solvent, mantenim aquesta solvència, però cada cop la solvència és més relativa pels regals del senyor Xavier Trias al senyor Artur Mas." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres vam cedir a la Generalitat de Catalunya el Palau Reial a canvi d'una intervenció de la Generalitat al Fòrum de les Cultures. El Palau Reial ara és de la Generalitat, hi fa concerts, guanya uns diners, i ens deu calers. Doncs que ens tornin a traspassar el Palau Reial."

El PSC portarà al plenari una proposició per crear una comissió de seguiment del deute formada per tots els grups municipals. Els socialistes volen que es reuneixi mensualment per revisar l’import que es deu i que elabori un calendari per al retorn dels diners. El PP, en canvi, demanarà a l’interventor municipal un informe sobre el deute real (vençut i no vençut) de la Generalitat amb l’Ajuntament. El líder dels populars, Alberto Fernández Díaz, ha quantificat en 314 milions d’euros els diners que el govern català deu a la ciutat, una xifra que, assegura, ha crescut en més de 100 milions des que Xavier Trias va accedir a l’alcaldia.

D’altra banda, Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) proposarà al ple que la Generalitat retorni els diners que deu cedint a l’Ajuntament actius, com per exemple edificis. El líder de la coalició, Jordi Portabella, ha admès que la situació financera del govern català fa difícil que pagui els deutes, però no per això, hi ha afegit, l’Ajuntament no ha de renunciar a una actitud proactiva per reclamar els diners pendents.

La polèmica de la samarreta de Colom

El debat generat per la campanya publicitària que ha vestit del Barça el monument de Colom també serà present al plenari. El PSC exigirà amb un prec que es retiri de forma immediata aquesta publicitat i que es prenguin mesures perquè no es torni a repetir. El PP, també en forma de prec, demanarà al govern municipal que canviï l’Ordenança del paisatge urbà perquè concreti millor excepcions al text en monuments o estàtues.