A través d’un comunicat, Junts per Catalunya ha assegurat que el comportament de la policia espanyola és inacceptable per la democràcia. “La incautació no tenia cap justificació en matèria de seguretat i, en canvi, va ser una vulneració escandalosa de la llibertat d’expressió” afirmen. Per tot això, demanen la dimissió immediata del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per haver convertit, al seu entendre, el Cos Nacional de Policia en una autèntica policia política al servei del PP i la monarquia.

Els comuns també han anunciat que demanaran la compareixença de Zoido per l’actuació policial durant la final de la Copa del Rei. Volen demanar explicacions el ministre per tal de saber per què els agents van requisar samarretes grogues, cartells, globus, xiulets a diversos aficionats del Barça. Uns fets que consideren intolerable.

Qui també s’ha pronunciat ha estat Ciutadans, que contràriament el que diuen els altres, ha defensat l’actuació policial. El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa assegura que és “lamentable que esdeveniments esportius d’aquesta importància es portin símbols polítics”. I afirma que la policia va fer el que tocava.

Drets i Òmnium Cultural anuncien que prendran accions legals

Per altra banda, els advocats de l’associació Drets estudiaran la requisa de samarretes amb lemes independentistes per part de la policia espanyola i agents de la seguretat privada aquest dissabte a Madrid abans de la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla. Asseguren que aquest fet suposa una greu vulneració dels drets fonamentals. Així ho han explicat a Twitter, on han anunciat que estudiaran els casos concrets per posteriorment denunciar els responsables de l’operatiu policial:

L’associació ha recordat que cap llei prohibeix el color groc. A més, afirma que no es poden confiscar estelades, ja que hi ha una sentència d’un jutjat de Madrid que ho empara.

I és que aquest dissabte diversos aficionats del Barça van denunciar a les xarxes que agents de la policia i seguretat privada els havien requisat samarretes grogues amb lemes independentistes, xiulets, globus o pancartes amb consignes en contra l’empresonament dels polítics catalans.

De la seva banda, Òmnium Cultural ha anunciat que emprendrà accions legals per recuperar les samarretes i tot el material requisat aquest dissabte a Madrid. Així, ho ha explicat Marcel Maurí en declaracions a Rac1, on ha qualificat els fets com a molts greus. A més, ha criticat que l’himne sonés tan fort per megafonia, i ha afegit que segurament es va vulnerar la normativa del soroll.