Collboni ha estat presentat com l’alcaldable per al 2019 al costat del primer secretari de la formació, Miquel Iceta. Collboni criticat durament el govern de l’alcaldessa, Ada Colau, sobretot en matèria d’habitatge. Ha fet públic el primer compromís amb els barcelonins si arriba a ser alcalde, recuperar la construcció d’un miler de pisos socials anuals, tal com es feia, ha dit, durant l’etapa en què va ser alcalde el socialista Jordi Hereu. Collboni ha criticat l’aturada d’algunes promocions de pisos i no veu amb bons ulls que alguns hagin quedat “en contenidors”, al·ludint als futurs pisos prefabricats anunciats per Colau.

Crítiques a les polítiques de Colau

Als retrets cap a Colau hi ha afegit que el canvi que va proposar la formació de Barcelona en Comú el 2015 ha estat frustrat, però que ara “no permetrem que Barcelona pugui ser un camp de proves”. El socialista apunta que hi ha més persones sense sostre dormint al carrer, els enterraments són més cars i s’ha augmentat el preu del transport públic. Collboni també s’ha referit al pacte de govern amb els comuns, que ha durat gairebé dos anys. Ha afirmat que va ser una decisió debatuda per la formació i presa “després de l’etapa Trias amb una Barcelona paralitzada i sense projecte de ciutat”.

Crida als votants de Cs i BComú, després de la proposta de Manuel Valls

L’endemà que es fes públic que Ciutadans ha ofert a l’ex-primer ministre francès, Manuel Valls, ser el candidat de la formació taronja a Barcelona, Collboni ha llançat un missatge clar i ha defensat que “no permetrem que Barcelona sigui un premi de consolació de carreres polítiques fracassades”. L’alcaldable ha aprofitat també per adreçar-se als votants de BComú i Cs, desmarcant-se de “promeses impossibles de complir” i apostant per una Barcelona “integradora, bilingüe, respectuosa”.