El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello ha assegurat que la proposta de Manuel Valls és vella. A més afirma, que és una demostració més de què l’oposició no està passant un bon moment, ja que ha hagut d’optar  per gent de fora.

La candidata de les primàries del PDeCAT, Neus Munté, s’ha mostrat sorpresa per la hipotètica participació en les eleccions municipals de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls. Defensa que no creu “una persona que fa molts anys que no viu a Barcelona pugui connectar de manera immediata i des de París amb les necessitats dels barcelonins”. Munté ha criticat que Ciutadans proposi com a candidat una persona que a França no han volgut des del seu mateix partit i que tampoc no ha tingut el suport dels ciutadans francesos.

La sorpresa l’ha donat Carles Agustí, que ha explicat que coneix Manuel Valls des de petit, quan eren amics i jugaven en barques a Palafrugell. Per això, ha assegurat que espera que finalment no es presenti com a candidat a l’alcaldia per Ciutadans ja que, al seu parer, suposaria que a partir d’ara navegarien en barques diferents. “Valls en la de l’odi i jo en la de la llibertat” ha sentenciat el candidat, que ha apel·lat als orígens catalanistes i socialistes de la família del polític francès. Agustí considera que a Valls l’estan portant per un camí que ni ell mateix acaba de conèixer i assegura que en el fons no comparteix ideologia amb Ciutadans.

Sense referir-s’hi de forma explícita, l’exsocialista francès Manuel Valls també s’ha colat a la proclamació de l’alcaldable del PSC. Tant Jaume Collboni com Miquel Iceta hi han carregat amb contundència.

Munté i Agustí, a favor d’una candidatura independentista unitària

Els dos candidats a les primàries han subratllat la importància d’unir esforços entre les forces sobiranistes. Munté ha sostingut que és necessari cercar una candidatura conjunta. Malgrat tot, no dona suport explícit a la proposta de Jordi Graupera de celebrar unes primàries obertes per una candidatura unitària, ja que considera que és necessari concretar més la iniciativa i conèixer quin projecte té cadascun dels aspirants per a Barcelona.

En canvi, Agustí és més favorable a les primàries obertes proposades per Graupera: “Estic segur que aconseguirem anar junts i recuperar l’Ajuntament de Barcelona”. En aquest sentit, ha convidat Alfred Bosch a formar una candidatura conjunta  “si finalment Manuel Valls es presenta com alcaldable per Ciutadans”,  i “que no pensi tant en el partit perquè aquí ens hi juguem el país i la ciutat“.