Diverses penyes i associacions havien demanat a l’afició blaugrana que vestissin de color groc en solidaritat els polítics empresonats. I com és habitual, molts dels aficionats portaven estelades i diverses pancartes amb lemes independentistes o en contra l’empresonament dels polítics catalans. Els culers, però, s’han trobat que en creuar el control policial d’accés al camp, els agents els les requisaven i els obligaven a llançar-les als contenidors.

I és que els gairebé 25.000 culers que han assistit a la Final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el Sevilla s’han hagut de sotmetre’s a fortes mesures de seguretat per entrar a l’estadi.

La Penya Barcelonista de Navàs ha explicat a Twitter que a un dels membres del seu grup li han requisat una bandera estelada que portava lligada a la motxilla al·legant que “fomentava l’odi”.

Veient totes les queixes dels aficionats, diverses entitats independentistes han sortit a defensar el dret a vestir de color groc i llibertat d’expressió. Cal dir que la majoria de samarretes grogues que s’han requisat han estat fabricades per l’Assemblea Nacional Catalana.

Amb tot, aquesta dinàmica no ha estat igual a tots als accessos a l’estadi, alguns policies han deixat entrar estelades sense cap problema. Mentre que en d’altres s’han arribat a requisar xiulets.

Abans de la final, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han demanat respecte per l’himne espanyol a través de les xarxes socials.