L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat positivament la seva declaració davant del jutge com a investigada per suposades irregularitats en l’atorgament de subvencions a entitats socials. “Surto tranquil·la i contenta perquè m’he pogut explicar i estem parlant d’uns fets en què no hi ha cas”, ha afirmat en una compareixença a l’Ajuntament. Colau ha reiterat que la fiscalia ja va arxivar una denúncia pels mateixos fets i confia que ara el jutge també ho faci.

Insinua que Agbar està al darrere

L’alcaldessa ha lamentat la “mala fe per part dels querellants”, l’Associació per a la Transparència la Qualitat Democràtica, perquè comparteix el mateix advocat d’una altra associació que també va denunciar membres del govern municipal. De fet, ha apuntat que darrere del cas podria estar la multinacional Agbar, qui ja va recórrer als tribunals davant la intenció del govern municipal de fer una consulta ciutadana sobre la municipalització de l’aigua.

“No podem afirmar que Agbar està al darrere d’aquesta última querella, però sí que ha fet 40 actuacions legals contra el govern”, ha dit. Colau ha recordat que des de que Barcelona en Comú governa a la capital catalana, també han rebut desenes de querelles per part del sector immobiliari, però ha volgut deixar clar que l’ofensiva judicial no aturarà els projectes del seu executiu per lluitar contra l’especulació en l’habitatge o la gestió de l’aigua.

No només no ens espanten, al contrari, ens refermen més que mai en el que hem vingut a fer a l’Ajuntament de Barcelona: defensar el bé comú, aturar els privilegis i l’especulació.
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

La defensa elogia “una declaració impecable”

Els advocats Àlex Solà i Olga Tubau han acompanyat l’alcaldessa en la compareixença a l’Ajuntament. “Ha fet una declaració impecable”, ha afirmat Tubau, que ha explicat que Colau ha respost les preguntes sense evasives i que la intervenció ha completat la informació que la defensa va enviar al jutge setmanes enrere. “No hi ha declaració més fàcil de la d’algú que explica la veritat”, ha afegit l’advocada, que espera que el cas s’arxivi “en un temps breu”.

Davant la querella de l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica (ATCD) per suposades irregularitats en l’atorgament de subvencions a quatre entitats socials, Colau va assegurar fa unes setmanes que a l’Ajuntament “es fan les coses bé” i va mostrar “total tranquil·litat”. A més, l’alcaldessa de Barcelona va oferir-se a col·laborar amb la justícia i va assegurar que mostraria “tota la informació disponible”.

La fiscalia va arxivar el cas de les subvencions irregulars fa un any

Fa un any l’associació Advocats Catalans per la Constitució (ACxC) va intentar portar a l’alcaldessa de Barcelona davant la justícia per pressumptes irregularitats en l’atorgaments de subvencions per valor de 3,4 milions d’euros. En aquella ocasió, però, la fiscalia va decidir arxivar la investigació.