L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat que a l’Ajuntament “es fan les coses bé” i per això ha mostrat “total tranquil·litat” davant de la querella de l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica (ATCD) per presumptes delictes de malversació i frau en l’atorgament de subvencions i entitats socials.

Colau —que s’ha mostrat perplexa perquè s’ha assabentat a través de la premsa que està sent investigada— també ha recordat que els fets que li atribueix l’ATCD són els mateixos que va arxivar la fiscalia l’any 2021, arran d’una denúncia d’Advocats Catalans per la Constitució. “Em sorprèn i crec que quedarà en no res”, ha reblat l’alcaldessa.

Pel que fa a la citació a declarar com a investigada el proper divendres, 4 de març, Colau ha ofert col·laboració amb la justícia i ha assegurat que “mostrarem tota la informació disponible”.

Cs i PP demanen la dimissió de Colau

La citació de l’alcaldessa davant de la justícia ha generat la reacció d’alguns partits de l’oposició a l’Ajuntament. Les més contundents han sigut les de Ciutadans i el PP, que han demanat la dimissió de Colau. Luz Guilarte (Cs) li ha reclamat que “no segueixi arrossegant i degradant el nom i la marca de Barcelona”, mentre que Josep Bou (PP) li ha demanat “que doni exemple i assumeixi responsabilitats” perquè “Barcelona no mereix això”.

Des de Junts, en canvi, han sol·licitat que s’esclareixi “saber que no s’ha comès cap irregularitat” i han instat l’alcaldessa a mostrar “màxima transparència i col·laboració” perquè “no hi hagi cap ombra de dubte”.