Apracament provisional hort brot

La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, haurà de consensuar amb els veïns de l’entorn del torrent de Lligalbé quin ús s’ha de donar al solar on hi havia l’hort comunitari El Brot, que ara acull un aparcament provisional. És el que demana una proposició feta per ERC al Consell Plenari d’Horta-Guinardó que s’ha aprovat amb els vots favorables dels consellers d’ERC i de Barcelona en Comú. Per la seva part, el grup del PSC hi ha votat en contra i Junts, Ciutadans i Valents s’han abstingut.

La decisió s’ha pres en un plenari molt tens i amb moltes interrupcions per part dels antics usuaris de l’hort, que han pogut intervenir per defensar el seu projecte comunitari. Segons un dels portaveus de l’hort, David Plaja, “la decisió de desallotjar-nos i de fer un aparcament on era l’hort es va prendre de forma unilateral sense consultar els veïns ni els socis de govern“. L’hort es va desallotjar l’1 de febrer, nou mesos després que es posés en marxa. La proposició d’ERC insta el govern a crear un espai de diàleg amb els veïns de l’entorn i amb els antics usuaris de l’hort en el termini d’un mes.

No es pot arribar a un consens amb una excavadora. L’única solució és el diàleg
Víctor Valls, conseller de Barcelona en Comú

Per la seva banda, Rosa Alarcón assegura que va actuar “perquè no s’estaven respectant els drets dels veïns del voltant i van arribar moltes queixes per soroll i brutícia”. També ha insistit que volia que el col·lectiu d’El Brot hagués arribat a un acord de col·laboració amb l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, però no es va aconseguir. El conseller d’ERC, Xavier Simó, ha volgut aclarir que “no diem que es torni a fer un hort en aquest espai, només volem que es consensuï entre tots el que s’hi ha de fer”.

M’hauria agradat que El Brot fos com l’hort comunitari de Pla i Armegol, però no ha estat així
Rosa Alarcón, regidora d’Horta Guinardó

Un projecte encallat

La proposició presentada per ERC també insta el govern municipal a impulsar les negociacions per desenvolupar el projecte previst a la zona, que inclou una promoció d’habitatges dotacionals i un espai enjardinat. També demana establir un calendari concret sobre el projecte executiu i com es du a terme, perquè es pugui fer durant el mandat vinent.

Consell plenari horta-guinardo